ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κρεμμύδι
1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
3-4 κουταλιές λάδι
400 γρ. κατσικίσιο τυρί
250 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. χυμό ντομάτας
1/2 κιλό γραβίερα τριμμένη
αλάτι - πιπέρι
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι κ το πιπέρι και ανακατεύουμε περίπου για δέκα λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί. Ανακατέυουμε το μείγμα.
2) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC. Σε ένα ταψί γεμίζουμε τα κανελόνια (χωρίς να είναι βρασμένα) με το μείγμα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε πάνω στα γεμισμένα κανελόνια την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα ντομάτας και τέλος, την τριμμένη γραβίερα.
3)  Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 180 οC. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για είκοσι λεπτά μέχρι τα κανελόνι να πάρουν χρώμα.
4) Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
Καλή όρεξη